Pikavippi oli alkuun pelkästään pienimuotoinen juttu, mutta ei mennyt aikaakaan kun se levisi koko Suomeen ja uusia pikalainaa tarjoavia firmoja ilmestyi uusia kuukausittain. Tästä alkoi lainaamisen uusi valtakausi ja pankkien kulutusluotot alkoivat menettämään suositaan, sillä tilalle oli tullut jotain parempaa, helpompaa ja huomattavasti nopeampaa. Ja mikä parasta pystyit tekemään kaiken kotisohvaltasi ja tietokoneen äärestä. Tämä ehkä selkeyttää hieman kuviota.
No mistä pikavippi sitten tuli meille Suomeen? Harva on kuullut ”Payday loans” –termistä, jota on käytetty Australiassa, Yhdysvalloissa ja Isossa-Britannassa, joka siis toimii vastaavanlaisesti, mutta seuraavaa kuukausipalkkaa vastaan. Eli oletetaan, että haluat lainata 100 euron pikavipit niin joudut todistamaan saavasi palkan päivämääränä x, jolloin joudut maksamaan suoraan palkastasi tämän takaisin. Homma toimii siis loistavasti ja mitään maksuongelmia ei tule. Meillä tätä on hieman sovellettu, mutta erinomaisesti systeemi toimii. Kansa saa rahaa, mikäli väliaikaista rahan tarvetta tulee. Kiitos myös kulutusluottojen yleistymisen voit saada myös isompaa lainaa, jolloin puhutaan jo tuhansista euroista. Mikä parasta tässä on saat tämän kaiken todella nopeasti tilillesi ja saat myös lainaa ilman vakuuksia ja takaajia, joka on käytännössä mullistanut osittain lainakulttuurin. Lainaa ilman luottotietoja ei vielä kuitenkaan ole mahdollista saada, mutta tuskin kukaan siihen leikkiin edes ryhtyy, sillä on se hieman riskaabelia lainata sellaiselle henkilöllä, joka on jo ennestään rahan kanssa vaikeuksissa. Tässä lyhyesti pienlainan ja/sekä vippi –historia, joka on siis suhteellisen uusi juttu meillä. Juttu sai alkunsa nimittäin vasta vuonna 2004 ja oli siihen aikaan vielä aika matalan profiilin bisnes, vaikka ensimmäiset firmat tekivät miljoonavoittoa jo ensimmäiseltä tilikaudelta, vaikkas sijoittivat osakeyhtiöönsä vain minipääoman. Pikalainaten.fi on siis sekä rikastuttanut, että köyhdyttänyt, jos lähdetään kärjistämään juttua, mutta johtopäätöksenä loppuun voi vetää, että se on äärimmäisen hyvä turva ja tuki niille, jotka tietävät että maksukykyä löytyy jonkun ajan kuluttua ja saavat siitä helpotusta arkisiin perustarpeisiin ja näin ollen pärjäävät seuraavan tilipäivään asti.

Lainaa heti – Kulutusluottolainat.fi

Pikavippi ilman puhelinta on mahdollista saada hakemalla sitä Internetin kautta, mutta joudut silti rekisteröimään puhelinnumerosi systeemiin, eli käytännössä ensimmäisellä kerralla luottoa hakiessa täytyy julkinen puhelinnumero olla. Tämän jälkeen voit ottaa lainaa tekstiviestillä tai pikavippiä tekstiviestillä, joka on erittäin kätevää. Et siis tarvitse edes Internettiä, aika absurdilta kuulostaa vanhan suomalaisen ihmisen korviin saada lainaa käyttäen pelkkää puhelinta mistä päin Suomea tahansa. Mutta niin se maailma vaan porhaltaa eteenpäin eikä tässä auta enää hämmästyä mistään, ken tietää mitä meillä on täällä kymmenen vuoden kuluttua. Tuskin kukaan. Olisitko sinä osannut sanoa vielä 12 vuotta sitten, että joskus saisi lainaa kännykällä tai Internetin kautta, tuskinpa vain.
Nyt kun pikavippien historia on käyty suppeasti läpi niin voidaan puhua hieman vipin käyttömekanismista. Kuinka siis pikalaina ja kulutusluotto toimii, kuinka sitä voi hakea ja kuka? Tämä on varsin yleinen kysymys, mutta lyhyesti voisi sanoa, että hakijan tulee olla suomalainen täysi-ikäinen, joka on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti ja luottotiedot pitää olla kunnossa. Pikavippi ilman luottotietoja ei onnistu vaikka kuinka yrittää ja netistä saattaa saada sellaisen kuvan, että tämä onnistui. Mutta luota meidän vankkaan tietoomme ja älä usko kaikenlaista hölynpölyä mitä Internet on täynnä. Eräänläinen suodatin siis kannattaa aina pitää päässä surffaillessa netin ihmeellisessä maailmassa. Useimmiten saat pientä lainaa jo 18-vuotiaana ja monissa tapauksissa suuremmat tuhansien eurojen pikavipit ja kulutusluotot vaativat yli 20-vuoden ikää, monet jopa yli 23, mutta tämän suuremmaksi harvoin ikäraja enää nousee. Joissakin tapauksissa se on kuitenkin jopa 25 vuotta, mutta nämä ovat todella harvassa. Puhelinliittymästä sen verran, että numeron pitää olla julkinen ja omissa nimissäsi eli siis salainen numero ei kelpaa, eikä myöskään R-Kioskin PREPAID-liittymä. Nämä täyttäessäsi homma etenee ja seuraava vaihe on se, että täytät lainahakemuksen ja odotat sen läpi menemistä. Tämän jälkeen rahat ovat jo tililläsi. Näin yksinkertaista siis koko homma on, ei ihan äkkiseltään uskoisi, mutta niin se vain on.
Miten sitten valita se oikea pikavippivertailu http://pikavippitalo.fi vertailusivustolta? Oman rahantarpeensa jokainen varmaan hyvin tietääkin, mutta mistä ottaa lainaa ja mitkä ovat ne ”fiksuimmat” kriteerit lainan valitsemiselle? Alkuun, valitset rahasumman ja sen jälkeen voit käyttää joko Internetin antimia, eli pikavippivertailua, joita on ilmestynyt myös kuin sieniä sateella. Osa näistä sivustoista on loistavia ja antaa päivitettyä todenmukaista informaatio koskien pikalainoja, mutta osa on jäänyt päivittämättä ja näiden tiedot ovat aataminaikaisia, joten kannattaa hiukan käyttää taas pääkopan omaa suodatinta. Jos ei tiedä mistä lainaa ottaa, niin kannattaa suosia suuria ja pitkään toimineita firmoja, sillä ne ovat ainakin luotettavia ja saat rahaa tilille varmasti ja luotettavasti. Tietosi eivät myöskään joudu vääriin käsiin ja voit luottavaisin mielin antaa asiakastietosi lainantarjoajille.