Viimeiset kuukaudet ja jo käytännössä jo liki pitäen vuoden päivät pikavipit ovat olleet otsikoissa lähes jokaisessa lehdessä ja uutisissa. Siitä on käyty sangen kiivasta ja karua spekulaatiota melkoisen negatiiviseen sävyyn niin uutisoinnin, median ja eduskunnankin toimesta. Ainoa, joka ei ole pistänyt niin paljoa hanttiin on kansa, joka selvästi nauttii tästä loistavasta mahdollisuudesta. Kieltokiintiö ei siis kuitenkaan ole vielä täynnä, vaan pienlainat yritetään survoa alimpaan maan rakoon ja täten tehdä näiden toiminnasta täysin kannattamatonta, keinoja kaihtamatta. Yritettiinhän tässä jo lakipykäliä vastaankin soutaa, mutta sitten joku nero huomasi, että eihän näin voi tehdä, ammattitaitoinen työryhmä tämä meidän eduskunta, eikö? Täyskielto ei välttämättä mene läpi, mutta korkojen rajoittaminen ajaa saman asian, sillä se ajaisi yritykset käytännössä lopettamaan pikaluoton myöntämisen, koska voittoa ei enää käytännössä syntyisi. Täyskielto -aiheisia uutisia on kuitenkin lehdet ja Internet pullollaan. Kukahan tässäkin nyt sitten voittaa herää kysymys.

Ymmärrettävää on, että asia herättää kansalaisissa närää, sillä kaikki kun eivät tienaa kansanedustajan palkkaa ja joutuvat välillä turvautumaan pieneen lainaan. Pikavippifirmojen pyörittäjät taas tienaavat huomattavia summia, varsinkin ne, jotka ovat toimineet pidempään ja onnistuneet markkinoinnin kautta nousemaan hyvään asemaan. Tässä voi havaita jo selvästi pientä kateutta eduskunnan jäsenistössä, vaikka eiväthän nämä sitä tule koskaan myöntämään. Kaikki kielletään millä rahaa hyvin tekee. Tässä tapauksessa kielletään myös monien suomen kansalaisten pikainen apu. Käsittämätöntä toimintaa, mutta mitään asialle emme voi tehdä. Kaikki on meidän epäpätevien kansanedustajiemme käsissä. Luoja meitä auttakoon.

Lainaa 2000http://vippinen.fi tuli meille vuonna 2003 ja silloin se tunnettiin nimellä tekstivippi. Ajat ovat muuttuneet paljon ja niin ovat yrityksetkin ja ennen kaikkea niitä on tullut räjähdysmäisesti lisää ja kasvulle ei ole vielä tähän päivämäärään asti nähty loppua. Joskin se on paljon maltillisempaa kuin jokunen vuosi sitten. Johtunee varmasti siitä, että kuka tahansa ei enää uskalla lähteä taistoon jo valmiiksi todella vaikealle alalla missä kilpailu on vimmatun raju. Alkuun toiminta oli selvästi “villimpää”  ja lainaa myönnettiin päivin öin, mutta tähän tuli suhteellisen pian muutos ja tämän jälkeen pikalainaa ei voinut enää hakea klo 23:n jälkeen. Hyvä muutos sinänsä, että humalapäissään ei pysty ottamaan lainaa, silloin kuin ei välttämättä realiteetit ole ihan kohdillaan ja “hällä väliä” -fiilis saattaa ajaa ihmiseen typeriin tekoihin, mitkä voivat kaduttaa ja ennen kaikkea aiheuttaa jopa hankaluuksia myöhemmin.  Tämän kaltaiset muutokset ovat siis olleet vain hyvästä ja olisi ollut varsin mahtavaa jos suunta oltaisiin voitu pitää tässä, mutta tällä hetkellä ollaan todella menossa huonoon suuntaan. Nähtäväksi jää, näkevätkö pikaluotot enää vuotta 2013. Pienet lainat saattavat kadota korkokaton asettaminen myötä kokonaan markkinoilta ja jäljelle jää vaan suurehkot kulutusluotot, joka ajaa käytännössä ihmiset ottamaan entistä suurempia lainoja. Tämä on sääli, koska monen lainan tarve on vain jokusen satasen luokkaa ja pikavippi 100 e on itseasiassa yleisin vippi tällä hetkellä. Mitä käy näille ihmisille, jotka ovat saaneet jelppiä tästä? Onko heidän pakko lisätä nolla luvun perään ja hakea 1000 euron lainaa? Sekin jää nähtäväksi. Epävarmuutta on kuitenkin paljon liikkeellä ja elämme kriittisiä hetkiä.